Az egyik legérdekesebb vasútvonal, ami egy lakóházon halad keresztül – videó

Megosztás

A zsúfoltság a civilizáció velejárója az igazán nagy városokban. Itt pedig nem volt más lehetőség, mint keresztülvezetni a vonatot egy sokemeletes lakóházon. Még egy megállót is létesítettek az “átépített” épület belsejében.

Délkelet-Ázsiában, a Jangce partján fekszik Csungking városa, melynek egyik látványossága, hogy egy vonat menetrend szerint áthalad egy 19 emeletes lakóépületen. A város közigazgatási területén több mint 30 millióan élnek, ezen belül magának Csungking városnak a lakossága közel kilencmillió fő egy 2018-as becslés szerint, emiatt nagy a zsúfoltság, és egyre több a felhőkarcoló is. Ez viszont igencsak leszűkítette a csungkingi építészek lehetőségeit, hova is tervezzék a Rail Transit 2 vasútvonalát. Ebből lett az, hogy nemcsak áthalad a 19 emeletes épületen, de megállója is van abban.

Több felvétel is körbement már a látványosságról az interneten, ezeknél egy fokkal talán izgalmasabb a People’s Daily China videója, amit úgy készítettek, hogy valaki a lakóépületen áthaladó vonaton utazott és úgy kamerázott. A videó alapján inkább tűnik úgy, mintha egy vidámparki hullámvasúton ülnénk, mint egy rendszeresen közlekedő, a zsúfolt város tömegközlekedését megkönnyítő vonaton. (Telex)

Lehet mondani, hogy házhoz jön a vonat

Kapcsolódó cikkek